BBVA, ÇSY bağlantılı ilk repo işlemini gerçekleştirdi
Daha iyi bir gelecek için çalışan KİMPUR ‘2021 Sürdürülebilirlik Raporu’nu paylaştı
11.03.2022 - Cuma 03:10Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen Kimpur, 2021 Sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Enerji tasarrufu ve toplumsal cinsiyet eşitliğinde önemli adımlar atan, çevresel, ekonomik ve toplumsal alanlarda uluslararası paydaşlarına yönelik önemli taahhütlerde bulunan ihracat rekortmeni Kimpur, raporda geleceğin kimya sanayi şirketi olarak biyobazlı hammadde kullanımını artırarak önemli bir adım attığını kaydetti.
Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde 314. sırada yer alan kimya sanayi şirketi Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİMPUR), toplum ve çevre için en iyisini yapma amacıyla gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını içeren ikinci rapor olma özelliği taşıyan 2021 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Türkiye'nin en büyük üretim kapasitesi ve satış hacmine sahip 100 yerli poliüretan sistem evi olan Kimpur’un raporunda, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında yürütülen faaliyetlerin çevresel, toplumsal ve ekonomi alanlarındaki etkileri ile birlikte yönetim konusunda atılan ölçme, izleme ve iyileştirme adımları yer alıyor. Kurumun sürdürülebilirlik bakış açısını geniş bir perspektif ile sunan ve GRI Standartları ile uyumlu olarak hazırlanan rapor, 1 Ocak 2021 - 31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki faaliyetleri kapsıyor.
Enerji tasarrufu ve cinsiyet eşitliğinde ileri adımlar
Üretimini yaptığı poliüretan sistemler; ayakkabı, otomotiv, mobilya, ısıtma ve soğutma ve yalıtım-inşaat gibi farklı sektörlerde kullanılan Kimpur, 45’ten fazla ülkeye ihracat yaparak sektöre öncülük ediyor. Çevresel ve toplumsal anlamda değer yaratmadan, sürdürülebilir büyümenin mümkün olamayacağı bilinci ile faaliyetlerini sürdüren Kimpur 2021 raporunda, karbon ve plastik ayak izinin azaltılması konusunda uluslararası paydaşlarına yönelik önemli taahhütlerde bulundu. 2021 Sürdürülebilirlik Raporu’nda; ‘doğaya’, ‘yaşama’ ve ‘iş’e katılan değerler başlıkları altında faaliyetleri sırasında doğaya verilecek zararı en aza indirgemeyi amaçlayan Kimpur’un ‘ürün’, ‘enerji’, ‘atık’, ‘su’, ‘karbon’ ve ‘plastik yönetimi’ doğrultusunda yürüttüğü çalışmalarına yer veriliyor. 2021 yılında enerjide 7,06 oranında tasarruf sağlayan, toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm çalışanlar arasında yaygınlaştırmayı ve farkındalığı artırmayı, kadınları kariyerleri boyunca desteklemeyi, kadın istihdam oranını artırmayı ve liderlikte cinsiyet eşitliğini sağlamayı ilke edinen Kimpur, beyaz yaka çalışanları arasında 41 kadın istihdamıyla ve 44 kadın yönetici oranıyla dikkat çekti. 2020 yılında 3.412 olan toplam eğitim saatini 2021 yılında 3.619’a çıkaran şirket, toplam eğitim saatini 6 artırdı ve kaza sıklık oranını 99 azalttı.
‘Tüm faaliyetlerimiz sürdürülebilirlik standartlarıyla uyumlu’
Kimpur Ceo’su Cavidan Karaca, sürdürülebilirlik çalışmaları ve raporu hakkında şu bilgileri verdi: “Üretim süreçlerimizde çevresel etkileri en aza indiren ürün çalışmalarımıza hız verdik. İş Dünyası Plastik Girişimi’ne (İPG) üye olduk. ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi belgemizi aldık. 7,06 enerji tasarrufu sağladık. Gebze üretim tesisinde güneş̧ enerji sistemi ile yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımı için sözleşme imzaladık. ISO 14064 ve ISO 14046 standartlarını esas alarak Karbon ve Su Ayak İzi Hesaplanması adımlarıyla da faaliyetlerimizi sürdürülebilirlik ilkesi ile uyumlu olarak sürdürdük. İnsan hakları yönetimine dair global bir standart olan SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi ve çevresel performansımızı sürekli iyileştirmek adına ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi altyapı çalışmalarımızı başlattık.”
Biyobazlı hammadde kullanımı artırıldı
Verimliliğe ve tasarrufa önemli katkıda bulunan Ar-Ge çalışmalarının 2021 yılında da hızla devam ettiğini ve Kimpur Ar-Ge Merkezi’nin 35 ürün tasarımı gerçekleştirdiğini belirten Karaca, şöyle devam etti: “Müşterilerimizde performansı ile farklılık yaratan özel ürünler tasarladık. Biyobazlı projeler üzerinde çalışmalara devam ettik. Ayakkabı ürün grubunda biyobazlı hammadde kullanımını artırdık. Bahsettiğimiz tüm bu başarılarımızın arkasında sürdürülebilirlik ilkelerine bağlılık, Ar-Ge, inovasyon ve teknolojiye yaptığımız yatırımlar, müşteri odaklılık, teknik destek hizmeti ve iyi bir işveren olma hedefi ile doğru orantılı olarak kurguladığımız insan kaynakları politikalarımız ile öne çıktık. Bu büyüme yolculuğunda, önceliğimiz ‘sürdürülebilirlik’ ilkeleri doğrultusunda sektörde fark yaratan bir kurumsal yapı modeli oluşturmaktır. Bu yolculukta bizlere katkı sağlayan tüm çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı